Περιαστικό Δάσος Κορυλόβου

Ο Κορύλοβος (ή Κορύλοφος), το περιαστικό δάσος της Δράμας, βρίσκεται βόρεια της πόλης και σε απόσταση 500 (πεντακοσίων) περίπου μέτρων από αυτή. Το υψόμετρο της περιοχής αρχίζει από 160μ. και φθάνει τα 600μ.. Η χλωρίδα του Κορυλόβου αποτελείται, κυρίως, από Μαύρη Πεύκη , Χαλέπιο Πεύκη, Τραχεία Πεύκη , Ακακία ,Πουρνάρι, Κυπαρίσσι , Αγριελιές και Σπάρτο. Στο ζωικό κομμάτι βλέπουμε κυρίως πτηνά όπως Δρυοκολάπτες, Καρδερίνες, Δεκαοχτούρες, Κοτσίφια και άλλα είδη όπως σκίουρους, χελώνες και πολλές πεταλούδες.

Οι Δραμινοί κάτοικοι επισκέπτονται το περιαστικό Δάσος του Κορυλόβου και τον περιφερειακό δρόμο στους πρόποδές του καθημερινά για περίπατο, άθληση, απόλαυση της θέας και ψυχική ξεκούραση. Κάνοντας μια βόλτα βλέπουμε ανθρώπους να περπατάνε μέσα στις μυρωδιές του πεύκου και των κυπαρισσιών, ξεχνώντας τα αστικά προβλήματα της καθημερινότητας. Ανθρώπους να τρέχουν δίπλα διπλά με τους τετράποδους φίλους τους, ποδηλάτες και αθλητές που κάνουν την προπόνηση τους και ζευγάρια να απολαμβάνουν την θέα. Υπάρχουν μονοπάτια, ορειβατικά και μη, αν κάποιος θέλει να ξεφύγει από τον ασφαλτόδρομο, τα οποία οδηγούν στην κορυφή του λόφου. Φτάνοντας εκεί κάνουν αισθητή τη παρουσία τους οι ανεμοπτεριστές, που δαμάζουν τον Δραμινό άνεμο με το Parapente (αλεξίπτωτο πλαγιάς).

Στην κορυφή βλέπει κανείς τη πόλη της Δράμας σαν μινιατούρα και ευθεία βλέπουμε το Καλαμπάκι, το Όρος Παγγαίο, στα αριστερά τα πεδινά χωριά της Δράμας, Χωριστή, Δοξάτο, Άγιο Αθανάσιο και το κάστρο των Φίλιππων στην Λυδία. Στη δεξιά πλευρά το Όρος Μενοίκιο προς το χωριό Προσοτσάνη και τον δρόμο που οδηγεί στο Λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου και στο χιονοδρομικό του Φαλακρού. Στη πίσω πλευρά δεσπόζει αγέρωχα το Φαλακρό όρος και η υπόλοιπη οροσειρά της Ροδόπης.